ajankohtaista metsäverotuksesta

Vero5Metsäveroilmoituksen täyttäminen alkaa olla ajankohtaista juuri nyt. Saat esitäytetyn metsäveroilmoituksen 2C postitse tammikuussa. Metsätalouden veroilmoitus täytyy antaa vain silloin, jos on metsätalouden tuloja tai menoja tai varauksiin ja metsävähennyksiin liittyviä tietoja. Verottaja suosittelee ilmoituksen antamista sähköisenä verkkolomakkeena (vero.fi -sivujen kautta ja sieltä edelleen Omavero)

Metsätalouden harjoittaja saa verovuodesta 2017 alkaen yrittäjävähennyksen. Vähennys on viisi prosenttia metsätalouden positiivisesta tuloksesta. Verohallinto tekee vähennyksen puolestasi. Sinun ei siis tarvitse laskea ja ilmoittaa vähennystä veroilmoituksessasi.

Jos olet saanut vuonna 2017 metsää lahjaksi tai lahjanluonteisella kaupalla, sinulla voi olla oikeus metsälahjavähennykseen

Arvonlisäverojen ilmoittamista ja tilittämistä varten verottaja ei postita lomaketta. Tarvittaessa lomakkeen voi tulostaa alla olevasta linkistä tai verottajan sivuilta.

Metsänomistajan ei tarvitse antaa arvonlisäveroilmoitusta vuodelta 2017 mikäli hänellä ei ole ilmoitettavaa (esim. puun myyntejä tai vähennettävää arvonlisäveroa). Kulujen arvolisäverot kannattaa kuitenkin aina ilmoittaa, vaikka puunmyyntituloja ei olisikaan. Ilmoitetut kulujen arvonlisäverot palautuvat näin metsänomistajan tilille.

Verottajan pankkitilin numerot, mihin mahdollinen arvonlisävero tulee maksaa, on aikoinaan ilmoitettu metsänomistajalle. Kyseiset tilinumerot on lueteltu alempana ja ne ovat voimassa edelleen.  Omaveron kautta ilmoitettaessa, verottajan järjestelmä antaa automaattisesti myös viitenumeron. Jos ilmoituksen jättää paperisena, on viitenumero kysyttävä verottajalta.

Jos tarvitset verottajan viitenumeron, saat sen soittamalla VEROTTAJAN PALVELUNUMEROON p. 029 497026.

Pankkitilinumerot arvonlisäveron maksua varten ovat:
Nordea FI64 1660 3000 1176 25
Pohjola Pankki FI35 5000 0120 2535 04
Danske Pankki FI56 8919 9710 0007 24

Mikäli metsäveroilmoituksen täyttäminen askarruttaa, täytämme ilmoituksia korvausta vastaan (70 €/h + alv, vähimmäisveloitus 1 h). Puunkorjuupalveluamme käyttäneiden metsänomistajien veroilmoituksen täytämme maksutta. Varaa aika jo nyt omalta metsäneuvojaltasi!

Tervetuloa jäsenillemme maksuttomiin metsäverotilaisuuksiimme, mitkä pidetään keskiviikkona 24.1.2017 Hotelli Jämsässä ja lauantaina 27.1.2017 Jyväskylän Agorassa. linkkinuoliLataa tästä tarkemmat aikataulut ja ohjema.

Alla linkki alv-lomakkeen tulostamiseen, sekä linkki verottajan metsäveroilmoituksen opasmateriaaliin.

linkkinuoliAlv lomake

 linkkinuoliOhjeita metsäveroilmoituksen täyttämiseen