sada pesän savotta - haaste keski-suomen metson ystäville

Metso kansiMetsäkanalinnuilla on takana kolme epäonnistunutta lisääntymiskautta, joten jokainen onnistunut pesintä on nyt arvokas. Siksi Keski-Suomen Metsoparlamentti juhlii Suomi 100-juhlavuotta pesiensuojelukampanjalla.

Kuluvana keväänä ja alkukesänä on tavoitteena suojata sata metson pesää Keski-Suomessa. Sadan pesän savottaan haastetaan kaikki keskisuomalaiset maakuntalintu metson ystävät.

Keski-Suomen metsoparlamentin yhteistyötahojen lisäksi kutsutaan mukaan Keski-Suomen riistanhoitoyhdistykset, metsästysseurat, metsästäjät ja luonnon ystävät. Toivomme, että suojauksen yhteydessä pesille asetetaan riistakamera ja suojauksesta ilmoitetaan Keski-Suomen metsoparlamentille.

Kaikkien suojauksesta ilmoittaneiden kesken arvotaan kolme riistakameraa. Pesän suojaajan toivomme tarkastavan pesintätuloksen kesäkuun 15. päivän vaiheilla ja ilmoittavan tuloksen Metsoparlamentille. Ilmoituksen voi tehdä nettilomakkella osoitteessa www.metsoparlamentti.fi

Bongaako kopteri koppelon?

Keski-Suomen metsoparlamentti kokeilee uutta tekniikkaa metsonpesien etsinnässä.
Lämpökameralla varustetusta pienoiskopterista toivotaan käänteentekevää ratkaisua hautovan naarasmetson eli koppelon löytämiseen. Pesän löydyttyä, se suojataan maassa liikkuvien petojen rosvoukselta. Keski-Suomen Metsoparlamentti on kehittänyt halvan, helpon ja tehokkaan pesiensuojausmenetelmän. Myös muiden metsäkanalintujen pesät kannattaa ehdottomasti suojata.

Yhteistyössä ovat mukana Eränetti verkkokauppa, www.eranetti.fi ja VideoDrone Finland Oy, www.videodrone.fi

Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lisää tietoa metsosta, pesien suojauksesta ja ilmoittautumislomake www.metsoparlamentti.fi