allekirjoita sopimukset sähköisesti


MobiPäijänteen Metsänhoitoyhdistys on ottanut käyttöön palvelun, jonka avulla metsänomistaja voi allekirjoittaa asiakirjat helposti ja nopeasti verkossa. Esimerkiksi sopimuksen metsänhoitopalveluiden ostamisesta tai valtakirjan puukauppaan voi allekirjoittaa sähköisesti omilla pankkitunnuksillaan tai puhelimen mobiilivarmenteella.

"Sähköinen allekirjoitus nopeuttaa merkittävästi asioita. Jos sopimukset lähetetään allekirjoitettavaksi postitse, voi kirjeposti olla nykyään matkalla jopa yli viikon", vertaa toiminnanjohtaja Petri Takalo.

Palvelu sopii erinomaisesti paitsi etämetsänomistajille, myös perikunnille ja metsäyhtymille.

"Esimerkiksi jokainen yhtymän jäsenistä pystyy allekirjoittamaan sopimukset tahollaan, eikä papereita tarvitse kierrättää kaikill erikseen. Tarvittaessa myös yhden osakkaan valtuutus onnistuu palvelun kautta helposti."

Linkki sähköpostiin

Sähköistä allekirjoitusta varten asiakas saa sähköpostilla linkin ja salasanan, joiden kautta hän pääsee allekirjoittamaan sopimukset. Visman tuottama palvelu on asiakkaalle täysin maksuton.

"Palvelu tuo säätöä myös meille, koska aikaa vievä kirjepostin lähettäminen vähenee", huomauttaa Takalo.

Allekirjoitetut dokumentit jäävät sähköiseen arkistoon talteen, josta asiakas pääsee niitä tarkastelemaan.

"Yksinomaan sähköisen allekirjoituksen käyttöön emme siirry. Perinteinen allekirjoitus on edelleen käytössä ja monet asiakkaamme suosivatkin sitä", Takalo painottaa.

Metsänomistajille laskut e-laskuina, myös ostolaskut sähköisesti

Päijänteen Metsänhoitoyhdistykselle on tulossa toukokuun alusta lähtien uusi taloushallintojärjestelmä, mikä mahdollistaa entistä paremmin sähköisten laskujen lähettämisen metsänomistajille e-laskuina. Palvelu on ollut käytössä jo tähänkin saakka, mutta nyt toivomme entistä aktiivisempaa käyttöä palvelun helppouden ja nopeuden vuoksi. Valitettavasti alkuvuodesta postitettavia jäsenlaskuja ei kuitenkaan pystytä toistaiseksi lähettämään e-laskuina.  E-laskun voi tilata omasta verkkopankista esimerkiksi laskun maksamisen yhteydessä.

Myös ostolaskuja olemme vastaanottaneet toimittajiltamme ja yrittäjiltämme jo jonkin aikaa sähköisesti. Jatkossa pyrimmekin vastaanottamaan kaikki Päijänteen Metsänhoitoyhdistykselle tulevat laskut sähköisinä, mistä tiedotamme kevään aikana toimittajiamme ja yrittäjiämme vielä erikseen.