Postin lakko hidastaa kirjepostin kulkua - hyvä hetki siirtyä sähköiseen asiointiin!

 

 

Postin lakon vuoksi kirjeposti kulkee hitaasti tai ei lainkaan. Häiriöt jatkuvat todennäköisesti koko loppuvuoden ajan, vaikka lakko ennen ilmoitettua määräaikaa päättyisikin. Sujuvan asioinnin varmistamiseksi jokaisen metsänomistajan kannattaa ilmoittaa sähköpostiosoitteensa omalle metsäneuvojalle, jolloin suunnitelmat ja sopimukset kulkevat nopeasti neuvojalta metsänomistajalle ja takaisin. Arkaluontoisia tietoja sisältävät sähköpostit lähetämme salattuna.

 

Sähköinen allekirjoitus

 

Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksellä on käytössään sähköisen allekirjoituksen palvelu, jossa maanomistaja voi allekirjoittaa sopimuksia pankkitunnuksillaan kätevästi kotisohvalta tai vaikka raivausurakan tauolla, jos vain palstalla kännykän netti toimii. Sähköinen allekirjoitus on myös erittäin kätevä vaihtoehto yhtymille, kuolinpesille ym. yhteisomistusmuodoille, kun tarvitaan useamman kuin yhden henkilön allekirjoitus sopimuksiin. Sähköisen allekirjoituksen käyttäminen ei vaadi asiakkaalta muuta kuin toimivan sähköpostiosoitteen.

 

Kulut oikean vuoden vähennyksiin

 

Jos metsänomistaja haluaa jonkin kulun kirjattavaksi kuluvalle verovuodelle, tulee laskun olla maksettuna ennen vuoden vaihtumista. Laskua ei siis kannata tällaisessa tilanteessa jättää postin vietäväksi. Pyydä lasku sähköpostiisi tai tee e-laskusopimus, jolloin saat jatkossa kaikki laskut kätevästi suoraa verkkopankkiisi. Jäsenmaksulaskua ei toistaiseksi ole mahdollista tilata e-laskuna. E-laskun tilaus käy seuraavasti:

1. Etsi viimeisin meiltä tullut paperilasku
2. Kirjaudu omaan verkkopankkiisi
3. Valitse e-laskut ja tee uusi e-laskusopimus
4. Etsi laskuttajaluettelosta Päijänteen Metsänhoitoyhdistys ja lisää meidät laskuttajaksi. Syötä vanhasta laskusta asiakasnumerosi (ei jäsennumeroa). Asiakasnumero löytyy laskun oikeasta yläkulmasta.