metsien suomi logo materiaalit

Metsien Suomi -viestintähanke näkyy ja kuuluu!

18.5.2020

Metsien Suomi on metsäalan yhteinen viestintähanke. Sen kampanjat herättävät huomaamaan ja keskustelemaan, kuinka metsät ovat meillä Suomessa kaikessa mukana.

Metsien Suomi kertoo pohjoisten metsien käytön kestävyydestä ja käytön tarjoamista ratkaisuista. Sen ensimmäinen kampanja lanseerataan 18.5.2020, jolloin metsä näkyy ja kuuluu muun muassa televisiossa, radiossa, ulkomainoksissa ja sosiaalisessa mediassa.

Metsien Suomi kertoo pohjoisten metsien käytön kestävyydestä ja käytön tarjoamista ratkaisuista.

Metsä näkyy kuvissa taustalla elämän tärkeissä tapahtumissa. Olimmepa häissä, ristiäisissä tai hautajaisissa, festareilla tai rallikisoissa, metsä on aina mukana. Erityisesti metsä on mukana kestävissä tuotteissa. Kampanja päivittää mielikuvaa siitä, mitä moderni metsän hyödyntäminen on. Metsien Suomi esittelee tuotteita, joita ei ehkä arvaisi valmistettavan puusta. Tällaisia ovat esimerkiksi kylpyamme tai kipsin korvaava lastoitusmateriaali.

Ulkomainoksissa ja sosiaalisessa mediassa kerrotaan faktatietoa Suomen metsistä ja suomalaisesta metsänhoidosta. Viestien tavoitteena on yllättää, herättää kiinnostusta metsiin ja rohkaista keskusteluun metsien kestävästä käytöstä. Samanaikaiset kampanjat televisiossa, radiossa, sosiaalisessa mediassa ja ulkomediassa tukevat toinen toisiaan.

Kampanjan yksi konkreettinen elementti on siemenkiekko, joita jaetaan alkukesästä kymmeniä tuhansia kappaleita ympäri Suomea K-Raudoissa sekä Isku -kalusteliikkeissä. Siemenkiekko antaa jokaiselle mahdollisuuden ilmastotyöhön. Istutettu puuntaimi sitoo täysikasvuiseksi kasvaessaan ilmakehästä hiilidioksidia yhtä paljon kuin 5000 kilometrin ajo tavallisella perheautolla tuottaa.

Metsien Suomen tavoitteena on yllättää, herättää kiinnostusta metsiin ja rohkaista keskusteluun metsien kestävästä käytöstä.

Rahoittajat

Metsien Suomi -hanketta rahoittavat metsäalan tahot, kuten Suomen Metsäsäätiö, Metsäteollisuus ry, Metsähallitus, MTK, maa- ja metsätalousministeriö, Suomen metsäkeskus, Puunjalostusinsinöörit ry ja Metsämiesten Säätiö. Näiden lisäksi suunnittelussa ovat mukana muun muassa Paperiliitto ja Teollisuusliitto. Vetovastuussa on Suomen Metsäyhdistys.

 

Lisätietoa:

www.metsiensuomi.fi

#metsiensuomi

Hannes Mäntyranta, viestintäpäällikkö,
p. 050 351 2313,
hannes.mantyranta(at)metsiensuomi.fi

Kaarina Aro, projektipäällikkö,
p. 050 374 5677,
kaarina.aro(at)metsiensuomi.fi

Markus Heinonen,
markkinointipäällikkö,
p. 040 558 2370,
markus.heinonen(at)metsiensuomi.fi