Päijänteen Metsänhoitoyhdistykseen monipuolinen uusi valtuusto

 

Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen uusi valtuusto kaudelle 2021-2024 on valittu.

 

 

Valtuustovaalissa eniten ääniä sai Päijänteen Mhy:n hallituksen nykyinen puheenjohtaja Markku Hatakka Hankasalmelta. Markku tuli valituksi 141 äänellä.

Yhteensä ääniä annettiin 1865 joista 1859 hyväksyttyjä. Äänestysprosentti vaalissa oli 38,56. Sähköinen äänestys oli ensimmäistä kertaa mahdollista Mhy-vaaleissa. Sähköisen kanavan kautta äänensä antoi noin viidennes äänestäneistä ja loput luottivat vielä perinteiseen postiäänestykseen.

Nyt valituista kolmestakymmenestä valtuutetusta uusia on kymmnen. Uusien valtuutettujen äänikuningatar on Elina Saari 73 äänellä. Valtuuston keski-ikä on 53 vuotta. Nuorin valtuutettu on 28-vuotias ja vanhin valtuuston jäsen 73. Naisia joukossa on kuusi (20 prosenttia valtuutetuista), joihin kuuluu myös valtuuston nuorin jäsen, 28-vuotias Maria Pietilä, joka valittiin uutena valtuustoon 58 äänellä.

- Hienoa, että saatiin vaaleihin näin hyvä määrä ehdokkaita ja aidot vaalit. Valitut valtuutetut edustavat monipuolisesti metsänomistajakuntaa ja tulevat tasaisesti koko yhdistyksemme alueelta. Myös ikäjakauma on laaja, Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Petri Takalo analysoi. Tällainen valtuusto tekee päätöksiä, joissa on huomioitu kattavasta metsänomistajien erilaiset tarpeet, Takalo toteaa.

 

Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen valtuustovaalin tulokset