Päijänteen Mhy:n uutiskirje

 
 
 
 
 
Päijänteen Metsänhoitoyhdistys
 
 
 
Uutiskirje
 
12.5.2020
 
 
Metsässä
 

Puunostajat kesäleimikoiden perässä — tarjouksissa merkittäviä eroja

Märän syksyn ja huonon korjuutalven jälkeen puuta korjaavilla organisaatioilla on pula kesä- ja kelirikkokelpoisista harvennus- ja päätehakkuukohteista. Puukauppa on vilkastunut ja leimikoita ostetaan kilpaa.

Kevään aikana ostajien tarjousten välillä on ollut todella suuria eroja. Lisäksi ostajien mitta- ja laatuvaatimuksissa on eroja, jotka vaikuttavat puukaupan lopputulokseen.

Vain kilpailuttamalla leimikon ja arvioimalla katkonnan vaikutuksen kaupan lopputulokseen varmistat, että olet tekemässä kaupat parhaan kauppakumppanin kanssa ja puukauppa on kannattava.

Kilpailuttaminen ja katkonnan vertailu on metsäasiantuntijoidemme erikoisosaamista, joten valtuuttamalla oman metsäasiantuntijasi hoitamaan koko puukauppaprosessin, varmistat puukauppasi kannattavuuden ja säästät omaa aikaasi vaikkapa kevään puutarhatöihin.

Löydä oma metsäneuvojasi ja sovi puukaupasta

 
 
 
 
 
 
 
Varhaishoito  

Taimikonhoito kannattaa tehdä ajallaan — vielä ehdit osallistumaan kylpyläloman arvontaan!

Taimikonhoidon kustannukset riippuvat suurimmaksi osaksi poistettavan puuston läpimitasta ja tiheydestä. Kustannukset nousevat varhaisperkausvaiheessa 10-15% vuodessa ja myöhemmässä taimikonhoidossa 5-10% vuodessa, jos hoidon lykkää vuodella tai parilla.

Ei ole siis yhdentekevää tekeekö taimikonhoidon heti kun sille on metsänhoidollinen tarve vai siirtääkö työtä myöhemmille vuosille.

Kannattaa siis hoitaa tai hoidattaa taimikot kuntoon pikimiten. Tilatessasi taimikonhoidon 31.5. mennessä osallistut myös kylpyläloman arvontaa. Pidä siis kiirettä!

Lue lisää

 
 
 
metsäsuunnittelu  
Kesäkausi on metsäsuunnitelmien laadinnan aikaa

Maastossa kuviokohtaisesti laaditusta metsäsuunnitelmasta selviää puustotietojen lisäksi kuvioittain tärkeät toimenpide-esitykset hakkuiden ja metsänhoitotöiden osalta. Myös metsien monimuotoisuuden kannalta tärkeät kohteet kirjataan metsäsuunnitelmaan.

Haluatko omaan metsääsi uuden ajantasaisen metsäsuunnitelman? Metsäsuunnitelman laativat kokeneet metsäsuunnittelun ammattilaiset.

Ota yhteys metsäasiantuntijaasi ja tilaa omasi. Saat metsäsuunnitelman mobiiliversion samaan hintaan.

Löydä oma metsäneuvojasi ja tilaa metsäsuunnitelma

 
 
 
 
 
 
 
 
Brändikuva
 
Metsä on vakaa sijoituskohde

Monien sijoitusten arvo on koronakriisin keskellä sukeltanut pohjalukemiin. Metsä on sijoituksena vakaa ja arvonsa pitävä. Metsätilakauppa on käynytkin koronasta huolimatta vilkkaana ja monet tilat ovat vaihtaneet omistajaa.

Myytävän tilan arvo määritellään maastotöinä ja lopullinen arvo määräytyy vapailla markkinoilla tarjousten perusteella.

Myös metsätilan myynnissä kannattaa kääntyä alan experttien puoleen!

Löydä oma lkv-asiantuntijasi

 
Brändikuva
 
Jäsenilta metsänomistajille verkossa 13.5. klo 17-18

Koronarajoitusten vuoksi jää paljon metsäaiheisia tapahtumia pitämättä ja puheenvuoroja kuulematta. Siksi tarjoammekin mahdollisuuden kuulla ajankohtaiskatsauksia verkossa..

Ohjelmassa ajankohtaista metsäpolitiikkaa, puumarkkinatietoa ja asiaa metsien- ja soidensuojelusta

Tervetuloa linjoille!

Lue lisää

 
 
 
 
Icons