Pannu kuumana Leivonmäellä

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys
Uutiskirje
11.4.2014
Taimi ja istuttaja

Kevät tulee kohisten - tee viime hetken taimitilaukset

Terhakoita ja komeita puuntaimia ja istuttajia on vielä hyvin saatavilla tulevan kevään istutuksiin. Keväällä istutettu taimi lähtee parhaiten kasvuun. Hakatun aukean muokkaus ja istutus kannattaa tehdä huolellisesti. Onnistunut metsän uudistaminen takaa täystiheän ja hyvätuottoisen metsän syntymisen. Metsän tuleva tuotto ratkaistaan suurelta osin jo metsänuudistamisvaiheessa. Materiaaleissa tai muokkaustavoissa ei kannata ottaa turhia riskejä. Jos uudistamistoimenpiteet joudutaan uusimaan, sitä enemmän aluskasvillisuus ja heinittyminen vaikeuttaa istutusta ja kasvuun lähtöä. Kuusen taimelle paras kasvualusta on laikkumätäs.

Varmista muokkaus- ja taimiasiat omalta metsäneuvojaltasi

kuksat ja muki
Tervetuloa toimiston avajaisiin Leivonmäelle

Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen Leivonmäen toimisto avataan jälleen. Metsäneuvojamme Seppo Lius siirtää työpöytänsä Toivakasta likemmäksi omaa toimialuettaan ja asiakkaitaan. Toimiston avajaisia vietetään perjantaina 21.3. klo 12 - 17. Osoite on monille tuttu, Leivonmäentie 11. Tervetuloa kaikki läheltä ja kaukaa tutustumaan toimintaamme!

Metsurikaato
Puunkorjuukelit haastavat - kesäkorjuukelpoiset leimikot kysyttyjä

Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen aluella on puukauppaa käyty ja leimikoita tehty alkuvuonna todella hyvin. Aikainen kevään tulo ja märät maastot näyttää kuitenkin jättävän talvileimikoiden hakkuita rästiin.

Puun ostajien kysyntä alkaa siirtyä pikku hiljaa kesäkorjuukelpoisiin leimikoihin.


Lue lisää

Spv3
Mietityttääkö metsätilan jatko?

Metsätilan sukupolvenvaihdos on ajankohtainen lukemattomissa perheissä. Sukupolvenvaihdosta kannattaa suunnitella hyvissä ajoin, sillä hallitusti ja harkinnalla tehdyillä päätöksillä päästään kaikkien kannalta parhaimpaan lopputulokseen.

Ota ensiaskel ja soita. Ossi Hannula kertoo lisää Reiska -palvelustamme p. 0400 244905.

Tyttö metsässä2
Auto vaihtoon ja metsä vuosihuoltoon

Kevät saa monet miettimään jotain uuden hankintaa. Tutustu vaivattomaan Metsän vuosihuolto -palveluumme ja pystyt paremmin suunnittelemaan hankintoja ja haaveitasi. Metsäänkin liittyviä haaveita. Metsän vuosihuolto sopii loistavasti kaukana metsästään asuville tai muuten kiireisille metsänomistajille. Eli meille kaikille.

Icons