Näin pidät metsätilastasi huolen

Useimmat uudet metsänomistajat saavat metsätilansa perintönä tai ostavat pienen palstan jälkipolvea ajatellen. Ensimmäisenä tunteena on innostus. Juuri omiin nimiin siirtynyt metsäpalsta tuntuu kiehtovalta ja arvokkaalta aarteelta. Ensimmäisien viikkojen jälkeen mieli alkaa kuitenkin täyttyä kysymyksillä. “Miten metsä toimii? Mitä sille oikeastaan pitäisi tehdä? Kenelle voisin soittaa pyytääkseni apua?”.

Puut kaipaavat elinkaarensa aikana paljon huolenpitoa, jotta metsästä kasvaisi terve ja jykevä. Hoitotoimenpiteitä ei tarvitse onneksi tehdä ihan joka kuukausi tai edes joka vuosi.

Huoletonta elämää Metsän vuosihuolto -palvelun avulla

Metsätilan hoitamiseen on monia vaihtoehtoja. Edelleen on monia, jotka haluavat tehdä suurimman osan metsänhoitoon liittyvistä toimenpiteistä omin käsin. Aina metsänhoitoon ei kuitenkaan meinaa riittää muilta arjen kiireiltä aikaa. Sitä varten kehitimme Metsän vuosihuolto -nimellä kulkevan palvelun.

vuosih4Metsän vuosihuolto on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat pitää metsäomaisuudestaan huolta vaivattomasti. Se sopii loistavasti kaukana metsästään asuville tai muuten kiireisille metsänomistajille.. Se on avaimet käteen -paketti, jossa hoidamme käytännössä kaiken paperitöistä hoitotoimenpiteisiin.

METSÄTILAN VUOSIHUOLTO LÄHTEE LIIKKEELLE TILAKÄYNNILLÄ, jossa selvitetään metsän sen hetkinen tilanne ja toimenpiteet, joita metsätilallesi kannattaisi seuraavaksi tehdä. Tilakäynnillä kartoitetaan myös hakkuumahdollisuudet ja niistä saatavat tulot.

Ensimmäisen tilakäynnin jälkeen voit valtuuttaa metsäneuvojasi käymään muutaman vuoden välein metsässäsi tarkistamassa tilanteen puolestasi. Saat aina käyntien pohjalta selkeän toimenpide-ehdotelman ja tarvittaessa autamme sinua löytämään sopivan urakoitsijan tekemään tarvittavat toimenpiteet metsätilallesi.

Lisätietoja metsän vuosihuollosta saat soittamalla metsäneuvojallesi.