rekalla tulevaisuuteen - bioaika-näyttely esittelee metsäalan mahdollisuuksia

Biorekka4

 Bioaika-tapahtumakiertue vierailee kesän ja syksyn aikana sadalla paikkakunnalla Suomessa.  Syys-lokakuussa vuorossa on Keski-Suomi ja siellä muun muassa Jyväskylä ja Jämsä.  Vihreä-valkoinen rekka on epätavallisen painavassa lastissa. Tiedenäyttelyn kyydissä on valtava määrä tietoa metsien käytöstä tulevaisuudessa.

Kiertue on koko metsäsektorin yhteinen lahja 100 - vuotiaalle Suomelle. Tavoitteena on etenkin nuoret saada kiinnostumaan biotalodesta ja metsistä sen merkittävimpänä raaka-aineen lähteenä. Nuorten rinnalla yhtä tärkeitä ovat metsänomistajat.

Rekan Hottikset -kohteessa kävijät pääsevät kokeilemaan ja tutustumaan uusimpiin puusta valmistettuihin tuotteisiin. Vieraat pääsevät kokeilemaan myös virtuaalilaseja, jotka voivat olla arkea tulevaisuuden metsänhoidossa. Näyttelyyn on vapaa pääsy!

Tervetuloa tutustumaan Bioaika-näyttelyyn ja tapaamaan bioaikatorille myös Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen väkeä.

Rekka bioaikatoreineen pysähtyy seuraavasti:


*Maanantaina ja tiistaina 18. ja 19. syyskuuta Jyväskylässä klo 10 - 18. Paikka selviää myöhemmin, seuraa ilmoittelua.

*Sunnuntaina 22.10. Jämsän kaupungintalolla (Seppolantie 10) klo 10 - 18.

 Biorekka5

 

raivaussahakurssi toivakassa 22.9.2017 klo 8.30 - 15.00

Tervetuloa sekä naiset että miehet toivotulle raivausahakurssille Huikon kylätalolle (Pihtijoentie 2) Toivakkaan perjantaina 22.9. klo 8.30 - 15.00Raivaaja pystykuva

Päivän kouluttajana sahaustekniikan ja valjaitten säätöjen osalta toimii Taina Huhtiainen. Päijänteen Mhy:n metsäneuvoja Henri Huusko puolestaan perehdyttää taimikonhoitoon metsänhoidollisesta näkövinkkelistä. Aamupäivän ajan on lisäksi näytillä raivaussahoja, tuote-esittelijänä Moottorisahahuolto Vesa Kirri, Laukaan Rokkakankaalta.

Ottakaa omat sahat ja valjaat mukaan. Jos jollakin ei ole mahdollisuutta ottaa omaa sahaa, niin pyrimme järjestämään lainasahan.

Osallistumismaksu on 30 € + alv, sisältäen kahvit ja lounaan. Osallistumismaksu on metsäverotuksessa vähennyskelpoinen kulu.

Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliot pe 15.9. mennessä p. 040 7098478 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Päivän ohjelma:

klo 8.30 tervetulokahvit
klo 9.00 - 11.00 sahaustekniikat, valjaitten säätö, sekä tuote-esittelyä
klo 11.00 - 12.00 lounas
klo 12.00 - 14.30 maastoharjoitus
klo 14.30 - 15.00 päätöskahvit